Poznej zemi z jedné věty

Založil před 6 lety doctorex ve fóru Co se nevešlo

Dovolím si doctorex předběhnout s tipem na hádanku:

Jsme oba souputníci z jednoho hnízda a po každém z nás se jmenuje jeden stát...

0 Citovat

cali napsal(a):

Dovolím si doctorex předběhnout s tipem na hádanku:

Jsme oba souputníci z jednoho hnízda a po každém z nás se jmenuje jeden stát...

Kolumbie a Amerika?

0 Citovat

Ne... 2 státy. Ale jistou logiku to má.

0 Citovat

cali napsal(a):

Ne... 2 státy. Ale jistou logiku to má.

Hele napada me jen Israel a Salvador. Oba dva jsou po zidech a i ze stejneho kmene - Davidova. Israel je jine jmeno Jakoba a Salvador se jmenuje po Jezisi Kristovi.

0 Citovat

Cookovy ostrovy a Marshallovy ostrovy?

0 Citovat

@Jox přihořívá...

0 Citovat

Já tu hru sice nehraju, ale napadá mě země, kde mají tradici v házení politických odpůrců z vrtulníků do moře.

0 Citovat

padrino11 napsal(a):

Já tu hru sice nehraju, ale napadá mě země, kde mají tradici v házení politických odpůrců z vrtulníků do moře.

Proc nehrajes? :)

0 Citovat

píšu cestopis

0 Citovat

cali napsal(a):

@Jox přihořívá...

Tak když se k tomu nikdo nemá, zkusím. Ale tohle bez googlení nešlo :) 

Marshallovy ostrovy a Kiribati? (John Marshall, Thomas Gilbert)

0 Citovat

padrino11 napsal(a):

nápověda - jednalo se o komunisty

0 Citovat

jj, Kryštof opět. Palec nahoru. Oba byli kapitáni v Britské Východoindické společnosti a obě země se jmenují podle nich, samozřejmě Kiribati je místním jazykem.

0 Citovat

Kajman napsal(a):

Nenapadá mě žádná zapeklitost, tak jedna rychlovka:

Moje hlavní město je zátoka plná kouře.

Už je to tu od včera a nějak to zapadlo, tak jen doplním - Island?

0 Citovat

No konečně někdo neignoruje moji Kouřovou zátoku :-) Ano, správně, Reykjavík znamená v islandštině Kouřová zátoka.

0 Citovat

Protože se do vykopnutí nikdo nehrne, s dovolením tentokrát předběhnu já:

V Praze, cca v rozmezí mezi kostelem svatého Jindřicha a svaté Kunhuty a Jeruzalémskou synagogou je monument z červeno-hnědého kamene věnovaný jistou zemí, kterou?

Protože to podle mě úplně není všeobecně známá informace mám malou nápovědu pro mimopražské - na google maps je ten monument  je k nalezení a ornamenty na něm na zemi původu odkazují.

Pokud to tu zase někdo za 8 minut vystřihne, je to za mě machr.

0 Citovat

Tak dal jsem možnost někomu jinému, ale nikdo se k tomu nemá... Je to chačkar, dar k registraci arménské církve v ČR. Ráno vymyslím nějaký špek:-)

0 Citovat

cali napsal(a):

Tak dal jsem možnost někomu jinému, ale nikdo se k tomu nemá... Je to chačkar, dar k registraci arménské církve v ČR. Ráno vymyslím nějaký špek:-)

Tak klobouk dolu. Jen pro zajimavost, musel jsi vubec otvirat google nebo hned vedel, pripadne odkud? Zatim jedinu kdo tohle znal byla jedna ma armenska kamaradka.

0 Citovat

Padrino 11 -  Chile ?

0 Citovat

Taky by to mohla být Argentina.

0 Citovat

doctorex napsal(a):

Tak klobouk dolu. Jen pro zajimavost, musel jsi vubec otvirat google nebo hned vedel, pripadne odkud? Zatim jedinu kdo tohle znal byla jedna ma armenska kamaradka.

Já tam občas chodím a vím, že tam ten kámen je a je na něm kříž. Tedy jsem myslel, že to patří nějak ke kostelu. Detaily jsem musel zjistit:-)

0 Citovat

A co se týče otázky od Padrina, tam bych se asi také klonil k Argentině a Operación Cóndor.

0 Citovat

Obojí je správně. Mají tam takovou tradici a horkou jižanskou krev.

Čest padlým soudruhům!

0 Citovat

Dobře, vymyslel jsem mezitím takový špek:-) Ale myslím pro bystré hlavy nic extra těžkého.

Hledáme stát…

K jeho názvu povede jméno, tedy křestní a místo příjmení původ, značící typickou barvu. Jméno měl po svém dědovi, který má stopy i v Praze. Zde jednal s českým králem, napřed bojoval s ním, pak proti němu…

0 Citovat

cali napsal(a):

Dobře, vymyslel jsem mezitím takový špek:-) Ale myslím pro bystré hlavy nic extra těžkého.

Hledáme stát…

K jeho názvu povede jméno, tedy křestní a místo příjmení původ, značící typickou barvu. Jméno měl po svém dědovi, který má stopy i v Praze. Zde jednal s českým králem, napřed bojoval s ním, pak proti němu…

Bělorusko 😆

0 Citovat

:-) woe... Ne. Je to žádanější destinace.

0